Theeproeverij "Een reis rond de wereld in 12 theeën" met verrassende nieuwigheden

Degustatie. Proeverij.

 Thema's theeproeverij

1) Overzicht van het gamma : witte, groene, zwarte thee en kruidenthee uit verschillende landen.  Dit keer komen aan aantal verrassende nieuwe theeën aan bod.

2) Uitleg over het zetten van thee en heel wat wetenswaardigheden waar je iets aan hebt.

Noen thee neemt je tijdens de theeproeverij mee op reis naar de beste theeplantages. Proef de mist in de bergen, de zon op de hoogtes en de stoom van de artisanale verwerkers.  Je kan verschillende heerlijke theeën proeven.  Alle accessoires voor het zetten van thee worden uitgestald en kunnen worden meegenomen.  Je bent best vanaf de start aanwezig, omdat de thee 1 na 1 wordt uitgeschonken.

Theedegustatie Noen Thee

Praktische informatie theeproeverij

 - Wanneer : datum toekomstige sessie wordt nog medegedeeld.  U komt van bij de start, thee wordt voor iedereen tegelijk geserveerd met uitleg van Monique.

 - Locatie theeproeverij : in de Linthoutstraat 31, 1785 Merchtem, Vlaams-Brabant, België.

 - Deelname aan de theeproeverij is gratis.

- Inschrijving verplicht (aantal plaatsen beperkt).  Schrijf tijdig in (email : info@noenthee of 0477/33.78.40 of facebook). 

 

Thee degustatielijst theeproeverij

1 Matcha Matcha : de groene thee uit Japan, is intussen een hype.  Supergezond : rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen.  Verlaagt cholesterol en verbetert de concentratie.
2 White Peony. Wit, China, Fujian Is gemaakt van de nog ongeopende nieuwe knoppen en de twee eerste blaadjes. Na het oogsten laat men de jonge scheuten eerst verslensen en daarna drogen. Dit schijnbaar eenvoudige productieproces vraagt echter een groot vakmanschap. Deze goudgele thee heeft een fruitig aroma met toetsen van meloen en een zachte, zoete afdronk.
3 Levensenergie. Groene en witte thee, China Heerlijke aromatische thee, balans van goede groene thee (4 soorten) en witte thee, met gedroogd fruit en bloemen.  De groene thee primeert in de smaak, die wel lieflijker wordt door de combinatie.
4 Jasmine Pearls. Groen. China, Fujian Province, Fuding De nog gesloten knoppen worden met de hand geplukt en kort daarna verhit om oxidatie te verhinderen. Vervolgens worden ze met veel vakmanschap tot perfecte parels gerold. De groene thee zal gedurende enkele weken zorgvuldig bewaard worden tot de jasmijnplant in volle bloei staat. De vers geplukte jasmijnbloemen worden gespreid over de thee om gedurende enkele nachten hun delicate aroma door te geven, zonder de zoete, romige zachtheid van de groene thee te overheersen. 
5 Milky Oolong, Yunnan, China. Oolong met een milky toets. Zeer mild, zoet en bloemig. De romige toets met een hint van caramel maakt deze thee erg verleidelijk.
6 Hawaiian Blossem (Ceylon, Zuid-India, China) Thee die je zomaar kan drinken, aromatisch en rond, maar ook authentiek en natuurlijk. Zwarte thee uit Ceylon, Zuid-India en Ceylon, aangevuld met 100 % natuurlijke elementen : bloesems van zonnebloem, kaasjeskruid, jasmijn en rozen.  Iedereen lust deze thee, een verleider.  Ook erg geschikt als ice-tea.
7 Griekse bergthee.  Griekenland. Dit Griekse bergkruid of Sideritis scardica is de nationale kruidendrank van Griekenland. Het wordt geteeld op een klein landbouwbedrijf aan de voet van de bekende Griekse berg Olympus. De stengels met blaadjes worden met de hand geplukt.  De smaak is heel bijzonder en zacht met een aroma van honing. Lekker om zomaar te drinken, s'avonds 
8 Rode Bes Hibiscus Deze blend bestaat uit hibiscusbloesem, vlierbes, rozijnen, bosbessen, rozenbottel en vlierbloesem. De smaak is een mooi evenwicht tussen zoet en zuur. De dieprode kleur en het natuurlijke en erg smakelijk aroma van verse veen- en bosbessen maken deze fruitige infusie geschikt om zowel warm als koud te drinken.
9 Citroengras-Gember. Egypte en Spanje Deze biologische kruidenblend bestaat uit fris citroengras, pittige gember en een vleugje zoethout. Het geheel is een heerlijk verwarmende drank met citrustoetsen en zoete afdronk.
10 Rooibos-Orange.  Zuid-Afrika. Indrukwekkende neus van fruit en kruiden.  Erg gebalanceerde en ronde drank, toets van sinaasappel en kruiden, verfrissend. De smaak is bijzonder zacht.  Gezonde drank door de uitgebreide reeks aan kruiden met een geneeskundige waarde, die geschikt zijn voor de Ayurvedische geneeskunde.
11 Munt koriander citrus blend, Noord-Afrika. Deze frisse aromatische blend vindt zijn inspiratie bij de Marokaanse Nana stam. Nana munt, korianderzaad, citroengras, kaneel en andere verwarmende specerijen. Bio. Detox.
12 Winterthee kaneel Heerlijke thee voor de winter, die aromatisch smaakt en lekker opwarmt. Houdt het midden tussen fris, finesse en aroma, erg gebalanceerd en kruidig. Zeker niet overdreven aromatisch, wel goed gebalanceerd.

 

Tijdens de theeproeverij

- theeproeverij van 11 soorten thee in 1 u 45 : we serveren 1 na 1

- U krijgt tijdens de theeproeverij van Monique alle nuttige informatie op een boeiende manier.  U leert veel bij dat u praktisch in het dagelijkse leven kan gebruiken.  Stel gerust vragen.

- Gezellige bijeenkomst, de mensen geraken vlug aan het "babbelen".

- Kleinschalige theeproeverij, maximum 20 inschrijvingen.

 

Theeproeverij Merchtem, Vlaams-Brabant, België

 Waarom de theeproeverij ?

We willen dat:

- U de authentieke smaak van lokale, zuivere producten ontdekt.

- U de voordelen van losse thee ontdekt (Meer info)

- U weet hoe optimaal de losse thee te zetten, zonder meer tijd te besteden dan aan thee voorverpakt in zakjes.


Ouder bericht