Over thee
Onze contactgegevens
Linthoutstraat 31B-1785 Merchtem+32 477 33 78 40 (Monique)info@noenthee.be
Noen thee : collectie en filosofie.
Authenticiteit, versheid en service dragen we hoog in het vaandel. Onze thee werd zorgvuldig geselecteerd, we zoeken hierbij naar authentieke grand cru thee afkomstig van veelal kleinschalige landbouwbedrijven. Thee die op vermaarde theebeurzen gaat lopen met de prijzen. Contacten met leveranciers en rechtstreeks met producenten in Griekenland, India en China garanderen ons de juiste kwaliteit en conformiteit met onze filosofie. En deze proeft u ook in uw kopje. Heel wat thee komt in aanmerking voor een bijkomende infuus: gooi uw filter of theezakje dus niet onmiddellijk weg: probeer de tweede trekking en u zal versteld staan van de evolutie van het aroma....
Waarom losse thee ? Redenen om te kiezen voor losse thee.
De Plant
'Echte' thee is afkomstig van de theeplant Camellia sinensis die het best gedijt in hoger gelegen, tropische en subtropische gebieden. Er bestaan van deze plant twee variëteiten: de Chinese sinsensis sinensis en de Indiase sinensis assamica. De eerste is verfijnder en aromatischer maar minder productief. De tweede is meer robuust en wordt daarom meer ingezet in de grootschalige theeplantages. Van deze variëteiten bestaan telkens wel honderden verschillende subvariëteiten en cultivars. De kwaliteit van de thee wordt, net zoals bij wijn, bepaald door de ‘terroir’ (bodem, hoogte, klimaat en mens) en het vakmanschap van de theemaker. Wist je dat thee na water de meest gedronken drank ter wereld is? Kruideninfusies worden...
Oogst en Productieproces
Oogst In landen boven de zestiende breedtegraad wordt thee van de lente tot de herfst geoogst. Dichter bij de evenaar groeit thee het hele jaar door. Voor premiumthee worden enkel de knop en de twee eerste blaadjes geplukt, vaak met de hand. Er zijn zo’n 12.000 jonge scheuten nodig voor de productie van één kilogram thee. Productieproces Het productieproces verschilt naargelang het type van de thee (wit, groen, oolong, zwart) en het vakmanschap van de theemaker. De verschillen in types of kleuren zijn het gevolg van het verschil in oxidatiegraad. Tijdens het oxidatieproces verandert het blad van kleur en krijgt...